donderdag 10 juli 2014

Kommagetallen afronden

Kommagetallen kun je afronden op een aantal decimalen. Een getal met veel cijfers achter de komma is moeilijk leesbaar. Bovendien zijn vaak alleen de eerste paar.


Deze pin is ontdekt door juf Greet. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest. Registreer bij KlasCement en doorzoek gratis tienduizenden .

Op deze pagina kan het afronden van kommagetallen en het afronden van hele getallen op bijvoorbeeld honderdtal of duizendtal worden geoefend. Een kommagetal heeft één of meer cijfers achter de komma. Met kommagetallen kun je rekenen.


Het kleiner schrijven van kommagetallen heet afronden. Hoe moet je kommagetallen afronden ? RESTERENDE BREUK KOMMAGETALLEN AFRONDEN PROCENT NEMEN VAN EEN NATUURLIJK GETAL GELIJKWAARDIGHEID VAN KOMMAGETAL, . Wijzig het aantal decimalen dat in Excel wordt. Cijferend vermenigvuldigen kommagetallen.

Getal is het rele getal dat u naar beneden wilt afronden op een geheel. Allereerst kijken we naar het afronden van decimale getallen. Zet de volgende getallen op. Je kunt getallen op verschillende manieren afronden. Ik kan ( komma)getallen afronden.


Voorbeelden zijn een heel getal,. Bij een heel getal komt er geen kommagetal. Mat Schoen DrijsDeel Debestefietsen “terra Fizik Mtb – X5” uFJK13Tlc. Tegenwoordig wordt er in . Delen met kommagetallen Ook het delen met kommagetallen gaat met een. Uitgewerkt voorbeeld: decimale getallen afronden op tienden.


Afronden van kommagetallen. Soorten getallen: afronden van kommagetallen. Rond de volgende getallen af naar het dichstbijgelegen natuurlijk getal. Getallen groter dan 9schrijf je per drie. Optellen en aftrekken van grote getallen en kommagetallen (38 466).


Het afronden van een getal is het verminderen van het aantal significante cijfers.

Men rondt bijvoorbeeld een getal af om het aantal significante cijfers in . Decimalen Komma of punt als decimaalteken? Dit is een rekenkundige afronding. VRAGEN EN OPDRACHTEN Schrijf als kommagetallen.


Rondt het opgegeven getal naar boven af op het eerstvolgende gehele veelvoud van een opgegeven significantie. Ontbrekend: kommagetallen 120. Daarnaast zijn er vele gevallen van leerlingen, die na het afronden van de school door gaan stromen naar een hoger niveau.


Dan is uiteraard steeds alleen. Inzicht in de betekenis in eenvoudige kommagetallen in verschillende verschijningsvormen. Breuken, procenten, kommagetallen Schooljongen, Basisschool, Blouses, T Shirt , Wiskunde Werkbladen.


Een breuk omzetten naar een kommagetal en omgekeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts