vrijdag 6 oktober 2017

Sugar daddy belgique

Met zijn vader heeft Jan al jaren geen contact meer. Jan denkt eraan om alleen te gaan wonen. Zou hij dan recht hebben op een leefloon van het OCMW? U hebt recht op een leefloon als uw inkomen onvoldoende is en als u niet in staat bent die toestand te veranderen.


Als uw inkomen lager is dan het leefloon , . Het leefloon is een minimumuitkering voor personen die geen of onvoldoende inkomsten hebben.

Om recht te hebben op een leefloon moet u tegelijkertijd en . Je hebt recht op een leefloon als je inkomen onvoldoende is en als je niet in staat bent die toestand te veranderen. Als je inkomen lager is dan het leefloon , . Om een leefloon te ontvangen moet je wel aan . Dit basisinkomen heet leefloon. Wil je een leefloon aanvragen?


Dan moet je voldoen aan deze voorwaarden: Je bent een Belg, . Het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW) erkent studenten als een specifieke doelgroep. Indien u op geen enkele wijze over een inkomen beschikt (u ontvangt geen loon, u kan niet stempelen,), kan u een gewaarborgd .

Hebt u geen inkomen of is dit lager dan bepaalde grensbedragen, dan ontvangt u . Vreemdelingen die ingeschreven zijn in het vreemdelingenregister, hebben geen recht op een RMI- leefloon. Als jouw inkomen lager is dan het . Leefloon - Recht op Maatschappelijke Integratie. Je moet daarnaast ook aan een aantal voorwaarden voldoen. Heb je geen, of te weinig inkomen, dan kan je een basisinkomen krijgen. Dat basisinkomen heet leefloon.


Wie over geen of onvoldoende inkomen beschikt, heeft mogelijk recht op een uitkering: het leefloon. Personen met een (equivalent) leefloon. Programmatorische Overheidsdienst Maatschappelijke Integratie, bewerking Studiedienst Vlaamse Regering.


U heeft recht op een leefloon als uw inkomen onvoldoende is en als u niet in staat bent die toestand te veranderen. Iedereen die in België woont, heeft recht op een minimuminkomen om te kunnen leven. Dit noemt men het leefloon. Een leefloon wordt niet zo maar toegekend.


Is je inkomen onvoldoende en ben je niet in staat om dat te veranderen? Dan heb je recht op een leefloon. Mensen zonder inkomen (niet uit tewerkstelling, niet via een uitkering) en werk kunnen onder bepaalde voorwaarden een leefloon ontvangen.


Het bedrag is verschillend al naargelang je samenwonende of alleenstaande bent of een gezin ten laste hebt.

Een minimum inkomen , bij wet geregeld. Elke persoon heeft recht op een minimaal inkomen of op maatschappelijke integratie. Dit kan in de vorm van een leefloon. Om te weten of dat je daar recht op hebt, moet je . Vorig jaar kregen elke maand bijna 125. Dat is een aanzienlijke stijging met procent.


In bepaalde situaties heb je recht op een (aanvullend) leefloon. Neem hiervoor contact op met de sociale dienst van het OCMW.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts