vrijdag 12 januari 2018

Leefloon alleenstaande moeder met kind ten laste

U hebt recht op een leefloon als uw inkomen onvoldoende is en als u niet in staat bent die. Wanneer u alleen woont, wordt u beschouwd als een alleenstaande. Leefloon is financiële hulp wanneer je inkomen onder een bepaalde grens ligt. Bestaansonzekerhei maatschappelijke dienstverlening en leefloon. Het recht op maatschappelijke integratie, waarvan het leefloon een onderdeel is, is aan een aantal voorwaarden.


Categorie 3: Je hebt een gezin ten laste met minstens één minderjarig ongehuwd kind. Indien de aanvrager samenwoont met een minderjarig kind te zijner laste én een. In deze gezinssamenstelling kan de moeder eventueel aanspraak maken op het. Langetermijnzorg, Leefloon , Moederschapsverlof en vaderschapsverlof.


Woont u alleen, dan wordt u beschouwd als alleenstaande. Hebt u minstens één minderjarig kind ten laste , dan wordt u beschouwd als een persoon met gezinslast. Het leefloon houdt ook geen rekening met het aantal kinderen. De leefloonwetgeving houdt te weinig rekening met de kinderen ten laste.


Een alleenstaande moeder van woont samen met haar 1-jarige zoon in een wo-. Het OCMW (Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn) kan leefloon geven,. U heeft dan minstens één minderjarig ongehuwd kind ten laste.


Wil je een leefloon aanvragen? Als je alleenstaande bent, krijg je maximaal 91euro per maand. Om financieel ten laste van u te zijn, mag uw echtgeno(o)t(e),. Uw ziekenfonds houdt geen rekening met de inkomsten van uw schoonmoeder. Personen die één of meer ongehuwde kinderen ten laste hebben en die.


Alleenstaande persoon, € 9152. Ook als je inkomen lager is dan het bedrag van het leefloon , kan je vragen om het. Je hebt recht op een leefloon als jouw inkomen onvoldoende is en als je niet in staat bent die toestand te veranderen.


Het bedrag van het leefloon is afhankelijk van de categorie waartoe je behoort. Je wordt als alleenstaand beschouwd als je alleen woont. Je bent samenwonend met een gezin ten laste als er minstens minderjarig ongehuwd kind aanwezig is. Waaruit bestaat het leefloon ? Samenwonend (bv. met partner, ouders) ‎: ‎€ 61. Een toeslag voor eenoudergezinnen . U heeft recht op een leefloon als uw inkomen onvoldoende is en als u niet in staat bent die.


Als uw inkomen lager is dan het leefloon , kunt u vragen om het verschil bij te passen zodat. Mevrouw A is alleenstaande en heeft kinderen ten laste. Zij ontvangt een OCMW- leefloon van 1. In principe hebben enkel meerderjarigen recht op een leefloon.


Maar omdat je minderjarig bent en zwanger of een kind ten laste hebt, kan het zijn dat je toch . Jonger dan jaar oud en zwanger of kinderen ten laste. Als je inkomen onvoldoende is en als je niet in staat bent die. Er bestaan drie categorieën: samenwonende, alleenstaande of persoon met gezinslast. MIRIAM” geeft alleenstaande moeders met een leefloon meer greep op hun.


Het merendeel van de vrouwen () had een gezin ten laste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts