dinsdag 20 februari 2018

Wordt of word voltooid deelwoord

Of het word of wordt is, hangt af van de andere woorden in de zin. Bij een zin met hij, zij, men, het of een zelfstandig naamwoord is wordt altijd met een t. Is dat onvoltooid tegenwoordige tij terwijl er een voltooid deelwoord staat? Is het: word vervolgd of wordt vervolgd?


Correct is: wordt vervolgd.

Wil je weten of een voltooid deelwoord eindigt op een d of een t? Onvoltooid tegenwoordige tijd (ott). Voltooid tegenwoordige tijd ( vtt). Eindigt de verleden tijd op -te, dan eindigt het voltooid deelwoord op -t. D De gebiedende wijs wordt uitgedrukt door de stam van het werkwoord.


Als die op -de(n) eindigt, krijgt ook het voltooid deelwoord een -d. Hier wordt een voltooid deelwoord gebruikt om iets over de ovenschotel te zeggen.

Word (t) je broer later brandweerman? Heel belangrijk om te weten is dat als een voltooid deelwoord gebruikt wordt als bijvoeglijk naamwoord het géén . Betaald is het voltooid deelwoord van betalen: ik heb betaal er is betaal er wordt betaal er zal wel betaald zijn. In deze voorbeelden zijn . Dus ook: Hij word t uitgenodigd.


Tip: Gebruik nooit dt bij een voltooid deelwoord. De stam van het werkwoord worden is dus word. Voor het voltooid deelwoord gelden de volgende dt-regels: Regel 1. Zij heeft voltooidt, Zij heeft voltooid . Volgens de Grote Van Dale wordt dramatisch ook in de positieve betekenis van het Engelse. Het voltooid deelwoord van áánzien (let op de klemtoon!) is aangezien. Ik word wordt vaak verkeerd gespeld doordat ons geheugen voor.


Verwacht jij dat de spelling- en grammaticacontrole van Word jouw. Doordat er een zin achteraan komt, ziet Word niet meer dat het wordt moet zijn. Bij werkwoorden als worden is de stam :worden minus en dus word en.

Behandeld is voltooid deelwoord en wordt geschreven met een d . Je herkent een voltooid deelwoord meestal aan het voorvoegsel ge-, be- of . Ook hier wordt weer uitgegaan van de stam van het werkwoord. Veel voltooide deelwoorden beginnen met ge-. Moet het voltooid deelwoord met een d of een t? In je zin verander je word (t) in loop(t) en dan hoor je het vanzelf.


Het wordt gelopen dus het is een voltooid deelwoord. Met dit werkblad oefen je het schrijven van zwakke voltooid deelwoorden en hulpwerkwoorden. Het is hij smurft, dus eveneens hij wordt en houdt. De schrijfwijze van de persoonsvorm en het voltooid deelwoord. Bijvoorbeeld: Stel dat we vanaf nu ik word , hij word en het word gaan schrijven,.


We horen altijd zeggen, een voltooid deelwoord moet je enkel verlengen en dan hoor je. Altijd lastig is het nu word of wordt ? Regel: het voltooid deelwoord van een zwak werkwoord krijgt achter de stam een d of een t. Het spellingsprobleem word of wordt in de tegenwoordige tijd. Kijk maar: Jij wordt toch ook vrolijk van een Virtueel Assistent? Word jij ook zo vrolijk van Vlinderss in jouw mailbox? Daarom lees je binnenkort de regels die bij het voltooid deelwoord horen.


De tweede tijdsvorm die omschreven word is de verleden tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts