donderdag 19 april 2018

Text strangers

Over geestelijke gezondheidsproblemen praten we niet graag. Familie of vrienden van iemand met psychische problemen hebben het vaak ook moeilijk. Ken je iemand die eraan denkt, en maak je je zorgen over hem of haar?


Soms is het gemakkelijker om erover te praten met een onbekende …. Er kunnen heel wat problemen aan bod komen: vragen over alleen wonen, ruzies in het gezin, . Fier JAC Nu praat ik er over Pestweb.

Praat je liever met iemand om rechtstreeks van gedachten te wisselen? Op onze hulpchat kun je chatten over diverse problemen het is een plek voor iedereen die wilt praten over je ziek zijn of problemen die je tegenkomt in je leven. Wanneer je met problemen geconfronteerd wordt die onoplosbaar, ondraaglijk en.


Er met iemand over praten kan helpen je gedachten op een rijtje te zetten. Met zorgen over problemen in uw gezin kunt u bij de huisarts terecht. Ook als jongere kun je een afspraak maken om te praten over problemen. En als je het eng vindt om te bellen, kun je ook chatten met iemand van de Kindertelefoon.


Hulp als je wil praten over problemen.

Dit is prettig als u niet alleen durft te gaan. Je kan anoniem contact opnemen over alles wat je bezighoudt. Praten over hoe je je voelt op school of thuis? Of ben je bezorgd over de gevoelens of het gedrag van iemand in je dichte omgeving?


Veel mensen vinden het lastig om te praten over hun psychische problemen. Vormt iemand met psychische problemen een gevaar voor zichzelf of zijn. Ongeveer van de Vlamingen die zich niet goed in hun vel voelen, . Zoek je iemand om anoniem en in alle privacy mee te praten ? Meer info over online hulpverlening vind je op deze site via deze link. Wil jij online chatten over problemen ? Zelfmoordpreventie is er voor iedereen die (anoniem) over zijn of haar zelfmoordgedachten wil praten. Hulp bij het aanpakken van de probleemsituatie.


Wil iemand praten over zijn of haar zelfmoordgedachten of is men bezorgd om iemand. Waarom met iemand praten ? Maar ze praten niet makkelijk over deze problemen en zoeken ook niet snel hulp. Uit onderzoek blijkt dat van de jongeren die langer dan twee maanden . Online Zone waar jongeren ieder probleem anoniem kunnen voorleggen.


Al je vragen en problemen zijn er welkovragen over alleen wonen, ruzies in.

Misschien ken je via je school al iemand van het CLB? Als je behoefte hebt om te praten , kan je gratis bellen of chatten met een vrijwilliger van Tele-Onthaal. Bijna een op de vier Vlamingen met psychische problemen praat er niet over met vrienden of familie. Wie dat op sociale media gebruikt, geeft daarmee aan dat hij écht wil weten hoe het met iemand gaat. Het doel: meer openheid over psychische problemen onder jongeren.


Ga een praten met iemand die ook stemmen hoort en er gewoon mee . Durf open te praten over de negatieve gevoelens of gedachten die de persoon. Iemand die het moeilijk heeft, wil eerst en vooral dat zijn of haar problemen. Je hebt besloten dat je open wilt zijn over je psychische aandoening en de gevolgen ervan.


Heb je besloten dat je graag met iemand wilt gaan praten ? Dan kan het moeilijk zijn om iemand uit te kiezen waarmee je over je problemen. Voorbeelden zijn bewegen, je creatief uiten, met iemand praten over je problemen of op zoek gaan naar lotgenoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts