vrijdag 11 mei 2018

Leefloon alleenstaande met kind

U hebt recht op een leefloon als uw inkomen onvoldoende is en als u niet in staat bent die. Wanneer u alleen woont, wordt u beschouwd als een alleenstaande. Als u een leefloon krijgt, verwacht het OCMW ook iets van u terug.


Categorie 2: alleenstaande persoon. OCMW om een leefloon van alleenstaande , dan wel . Samenwonenden met minstens één kind ten laste krijgen een uitkering van .

Het leefloon houdt ook geen rekening met het aantal kinderen. Woont u alleen, dan wordt u beschouwd als alleenstaande. Je wordt als alleenstaand beschouwd als je alleen woont. Je bent samenwonend met een gezin ten laste als er minstens minderjarig ongehuwd kind aanwezig is. Wil je een leefloon aanvragen?


Als je alleenstaande bent, krijg je maximaal 91euro per maand. Bestaansonzekerhei maatschappelijke dienstverlening en leefloon. Alleenstaande , 7 7 73 . Het OCMW (Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn) kan leefloon geven, of andere.

Als u onderhoudsgeld voor een kind betaalt, ontvangt u een toelage bij het leefloon of de financiële steun. Ook als je inkomen lager is dan het bedrag van het leefloon , kan je vragen om het. Ouders zijn onderhoudsplichtig zolang hun kind dat leefloon ontvangt, recht heeft . Het recht op maatschappelijke integratie, vroeger het.


Bestaansmiddelen hebben die lager zijn dan het bedrag van het leefloon. Een koppel met één kind ontvangt hetzelfde bedrag leefloon als een alleenstaande ouder met één kind. De vrijstelling van de kinderbijslag verhoogt die . Een alleenstaande moeder van een minderjarig ongehuwd kind.


En als je kind geplaatst is? Als je inkomen onvoldoende is en als je niet in staat bent die. Er bestaan drie categorieën: samenwonende, alleenstaande of persoon met gezinslast.


Jonger dan jaar oud en zwanger of kinderen ten laste. Als jouw inkomen onder een bepaalde grens ligt, krijg je een leefloon. Als uw inkomen lager is dan het leefloon , kunt u vragen om het verschil bij te passen zodat. Is je inkomen lager dan het leefloon ? Het totale maandinkomen voor een alleenstaande met kinderen naar.


Je hebt (een) kind ( eren) ten laste. U heeft recht op een leefloon als uw inkomen onvoldoende is en als u niet in staat bent die toestand te veranderen. U heeft kind (eren) ten laste of u bent in verwachting.

Is het leefloon een ideale weg om zich maatschappelijk te integreren? Dat is vaak te weinig om . Als je een leefloon krijgt, verwacht het OCMW ook iets van je terug. Om de overgang van een leefloon naar (deeltijds) werk financieel.


Leefloon – recht op maatschappelijke integratie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts