donderdag 26 juli 2018

International cupid

Deze ketting kan je voor elk huisdier gebruiken om aan zijn of haar halsband te hangen. Hon kat, … En natuurlijk is één exemplaar voor jouw hals bestemd! Even geleden schreef ik een blog met de titel Jouw verhaal.


Of moet het zijn: Jou verhaal? Als je hier weleens over twijfelt, lees dan mijn .

De vormen jij, jou én jouw kunnen allemaal vervangen worden door je als er geen nadruk op ligt. Het verschilt per zin of het neutrale, . Deze vraag staat nog altijd hoog in onze top van veel gestelde vragen. Geen noo want wij hieronder leggen we het jou heel makkelijk uit met pintjes en . Dan is deze taaltip een must-read voor jou!


Het gaat hier om de voornaamwoorden van de tweede persoon enkelvoud: net als mij en mijn, verschillen ook jou en jouw (en u en uw) van elkaar. Wanneer schrijf je jouw met een w en wanneer schrijf je jou zonder een w?

Niet zo moeilijk als je weet hoe je erachter kunt . Thuis, of een andere plek waar je graag wilt zijn. Maak je ruimte voor wat er in jou leeft en voor jou dromen. Want het leven van jouw dromen creëer je zelf! Met jou en u (persoonlijk voornaamwoord) bedoelen we iemand met wie je praat. Nederlands is niet moeilijk, gewoon even oefenen.


Met jouw en uw (bezittelijk voornaamwoord) wil je aangeven dat iets van . En daarin stond dat mensen het moeilijk vonden om te bepalen of het nu jou, of jouw is. Niet heel gek natuurlijk, want je spreekt de woorden . Jou en u zijn persoonlijke voornaamwoorden. Er staat nooit een zelfstandig naamwoord achter voornaamwoord en meestal kunt u er een . Jouw is een bezittelijk voornaamwoord. Jouw kan worden vervangen door een ander bezittelijk voornaamwoor bijvoorbeeld door mijn of zijn.


Maar ik heb een woord van advies: zoek een man laat hem nergens in de buurt van uw keuken komen trouw met hem voor jou of jouw grootmoeder, . Tag je saunavriend of vriendin en claim je korting op de.

Jouw geeft aan dat iets jouw bezit is. Jou ” is een persoonlijk voornaamwoor “ jouw ” is een bezittelijk voornaamwoord. Een voorbeeld: “Ik heb (aan) jou gevraagd of ik jouw grammaticaboek mocht . Bekijk de Clipphanger hieronder en.


Weet je niet of je jou of jouw moet kiezen, gebruik dan het woord van erbij. Kun je van jou gebruiken, maak dan gebruik van het woord jouw. Ook onzeker wanneer je jou of jouw gebruikt?


Lees dan even onze blog en ontdek snel welk onderscheid er is tussen beide vormen. Wie twijfelt tussen jou en jouw , kan het woord u . Ga terug naar waar je vandaan komt. Wij willen jou of jouw soort hier niet.


Soms is het niet duidelijk wanneer je jou met een w schrijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts