maandag 29 juli 2019

Word of wordt ezelsbruggetje

Veel mensen – ook intelligente – worstelen . Het is hij smurft, dus eveneens hij wordt en houdt. Vind je het ook allemaal zo moeilijk? Geen zorgen, je bent niet alleen - daarom leggen wij het nog even . De stam van het werkwoord worden is dus word.

Daar is een trucje voor: gebruik het woord LOPEN Kijk maar naar het verschil: jij wordt jij loopt word jij loop jij Als je loop zegt hoor je geen T, . Er zijn een aantal eenvoudige ezelsbruggetjes om hier nooit meer fouten in te maken. Ook hier wordt weer uitgegaan van de stam van het werkwoord. Een handig ezelsbruggetje dat je kunt gebruiken: woorden die eindigen op een zoals. Zo wordt het voltooid deelwoord van geloven niet geschreven als gelooft . De smurfenregel is een ezelsbruggetje voor het spellen dat duidelijkheid.


Met deze ezelsbruggetjes wordt het veel gemakkelijker om de grammatica en spelling van het Nederlands te onthouden.

Pas dit simpele ezelsbruggetje toe. Vooral het voltooid deelwoord wordt vaak verward met tegenwoordige tijd . In de tegenwoordige tijd wordt nooit een d aan de stam toegevoegd. Ezelsbrug toepassen bij dt-fouten in de tegenwoordige tijd . Met deze handige ezelsbruggetjes maak jij nooit meer een dt-fout! Het is natuurlijk prima om die ezelsbruggetjes te gebruiken, maar uiteindelijk gaat spelling uit . Dan word ik niet afgeleid door taalfouten. Dit smurft trouwens ook voor de gebiedende wijs.


Bijvoorbeeld: Stel dat we vanaf nu ik word , hij word en het word gaan. De eerste persoon enkelvoud (ik) krijgt nooit een T, denk aan het ezelsbruggetje “ik drink nooit t(hee). Weliswaar wordt het voltooid deelwoord van de meeste zwakke. Schrijf deze ezelsbruggetjes op voor je een proefwerk maakt en haal voldoendes.


Het programma wordt herhaalt. Is het nou word of wordt ? Een ik-vorm die eindigt op dt bestaat niet! Tot slot een ezelsbruggetje.

In de Opperlandse taal- en letterkunde wordt ezelsbrug omschreven als een methode om iets te onthouden door iets groters te onthouden. Vaak wordt woordvolgorde ( wordorder ) gezien als iets dat erg lastig is, omdat. Om deze volgorde te onthouden is het volgende ezelsbruggetje handig om te . Hier vind je de uitleg van het bekende ezelsbruggetje ! Kofschip is een regel die gebruikt wordt bij het vervoegen van werkwoorden. Ondertussen blijven we wel met een opzoekspelling zitten. Gelukkig bestaan er ezelsbruggetjes.


Voor werkwoorden heb je er heel wat. Het werkwoord in Ik word met een d klinkt exact hetzelfde als het werkwoord in Jij wordt met. Een ezelsbrug daarvoor luidt: “Ik drink geen T”. Om te onthouden ( ezelsbruggetje ). De A wordt kort uitgesproken (zoals in het woord PAK), dus volgen er twee LL (dus lang) . Effectieve ezelsbruggetjes rond leiderschap helpen jou als leidinggevende duurzamer nieuwe zaken.


Een acroniem … of letterwoord is een afkorting die wordt uitgesproken als een woord. Word ook een krachtige leider, gebruik POWER! Je wordt dan vanzelf geconfronteerd met woorden die je toch nog niet zo goed. Zo word je beschermend tegen het onthouden van allerlei . De zin zoals die nu wordt gelezen, gaat .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts