woensdag 13 juli 2016

De blankaart diksmuide

De blankaart diksmuide

Fietsen, vogels spotten en broekwandelen. Het gebied ligt in de IJzervallei, tussen Oost-Vleteren en Diksmuide , in de. Op de rechteroever van de IJzer, boven Diksmuide , ligt de Blankaart. Ooit het leefgebied van de otter, nu een paradijs voor natuur en zijn liefhebbers. Woumen, een deelgemeente van Diksmuide.


De Blankaart is een natuurgebied in West-Vlaanderen. Van oudsher trekt het waterrijke gebied van de Blankaart grote concentraties watervogels aan. De laaggelegen weiden en hooilanden vormen de achtergrond. Het fraaie kasteel zorgt niet alleen voor een sprookjesachtige aanblik.


Het is een erkend natuurreservaat en is . Moeilijkheidsgraad : Makkelijk, voor gevorderde stappers. Als avonturiers zoeken wij graag ook de natuur op, met rolstoel. Bij onthaalpunt gevraag en heel boertig antwoord. Deelname: Natuurpuntleden gratis, niet-leden betalen €50.


The Blankaart is a natural preserve and waterwinning area, . Het gebied rond de Blankaartvijver ligt in de overstromingsvallei van de . Regionaal Landschap Westhoek. Vanaf vandaag lessen start to run onder deskundig advies van erkend bloso trainer Danny. Kies uit meer dan 5vakantiehuizen, van Huizen tot . De langste wandeling is km en dit doe je best met laarzen. Ga vanuit vijf locaties op stap door het polder- en broekgebied aan de IJzer met een exclusieve wandelwijzer.


Op de IJzer zelf en het Kanaal Ieper-IJzer liggen. Wat zijn de dichtstbijzijnde stations bij Blankaart ? DE BLANKAART - DIKSMUIDE. Architect: Francis Lambert - De Watergroep. Zogenaamd Blankaart Kasteel, cf.


De ochtend begon met gedruppel maar . De roofvogel maakt voorlopig geen aanstalten om in . De kern van het natuurgebied is een ondiepe vijver van hectare . Regelmatig vinden er publiekactiviteiten plaats in het natuurgebied de Blankaart en het Vlaams Bezoekerscentrum De Otter n. De Provincie West-Vlaanderen . Raamakkoord Blankaart Fase II. Diksmuide en Houthulst zijn gemeenten waar meer dan van de oppervlakte uit. Wandelen van Diksmuide IJzertoren via Knokkebrug, Blankaart en Ieperleekanaal naar Boezinge en Ieper door de Ieperboog en de Ypres Salient. Wat frisse lucht gehapt in een mooi natuurgebied. Jammer dat er geen wolkje zat.


Vijver, rietmoeras, drassige hooi- en weilanden en kasteelpark. IJzer grofweg tussen Oostvleteren en Diksmuide. Onder leiding van onze gids willen we die zondagnamiddag de mooie natuur bewonderen in en rond het natuurgebied de Blankaart.


The battlefields of World War I run in a strip from Diksmuide to Ypres (Ieper) and.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts